בלוג

שחזור  דיסק קשיח או שחזור מידע מכונני NVMe SSD

שחזור  דיסק קשיח או שחזור מידע מכונני NVMe SSD

מבוא ל-NVMe SSDs

בעולם מונע המידע של ימינו, התקני אחסון גודלים מהר יותר מאי פעם, ואחת מפריצות הדרך המשמעותיות ביותר בתחום זה היא עלייתם של כונני NVMe (Non-Volatile Memory Express) כונני SSD. טכנולוגיית NVMe, עם המהירויות המדהימות והביצועים המשופרים שלה, דיסק זה מהווה מחליפה לאחסון מידע, במיוחד בסביבות בעלות ביצועים גבוהים כמו משחקים, הפקת וידאו ומחשוב ברמה ארגונית.

בליבתו, כונני SSD של NVMe ממנפים את ממשק PCIe (Peripheral Component Interconnect Express), המאפשר קצב העברת מידע מהיר בהרבה בהשוואה לכונני SSD ישנים יותר מבוססי SATA וכוננים קשיחים מסורתיים. עם השיפורים הללו, NVMe הפך לאמצעי האחסון המועדף על משתמשים המחפשים מהירויות קריאה וכתיבה מהירות, זמן קריאה נמוך וביצועים מעולים בסך הכל.

עם זאת, למרות היתרונות המרשימים שלהם, כונני SSD של NVMe אינם חסינים בפני כשלים. כמו בכל טכנולוגיה, בעיות בלתי צפויות כגון תקלות חומרה, פגמים בקושחה, הפסקות חשמל או אפילו נזק פיזי עלולות לגרום לאובדן מידע. כאשר NVMe SSD קורס, שחזור מידע הופך למיומנות חיונית עבור אנשי שחזור מידע, מהנדסים ומשתמשים כאחד שצריכים לשחזר את הקבצים החשובים שלהם.

במאמר זה, נחקור את המורכבות של שחזור מידע מכונני NVMe SSD. בין אם אתם חווים ביצועים איטיים, קריסה לוגית או כשל פיזי, מדריך זה יספק לך את הכלים, הטכניקות והתובנות הדרושים לשחזור המידע היקרים שלך. נסקור את המושגים הבסיסיים של טכנולוגיית NVMe, תרחישי כשל נפוצים, כלי שחזור ותהליכי שחזור שלב אחר שלב כדי לעזור לך לקבל החלטות מושכלות בעת ניסיון התאוששות, או לדעת מתי לפנות לעזרה מקצועית.

  1. הבנת טכנולוגיית NVMe SSD

לפני הצלילה לטכניקות שחזור, חשוב להבין מה מייחד את כונני SSD של NVMe מקודמיהם ומדוע למבנה ולמאפייני הביצועים שלהם יש השפעה ישירה על מאמצי השחזור. NVMe נועד לנצל את מלוא היכולות של זיכרון פלאש NAND על ידי שימוש בממשק PCIe כדי לעקוף את צווארי הבקבוק שנמצאים בדרך כלל בחיבורי SATA ישנים יותר.

כיצד NVMe שונה מכונני SATA SSD

SATA (Serial ATA) הוא הממשק הנפוץ על ידי כונני SSD ודיסקים קשיחים ישנים יותר. ממשק SATA תוכנן במקור לחיבור כוננים קשיחים מכניים למחשב, וככזה, הוא אינו מנצל את מלוא המהירות של כונני SSD מודרניים. כונני SATA SSD יכולים לספק שיפורי מהירות משמעותיים בהשוואה לכונני HDD אך עדיין מוגבלים ברוחב הפס.

מצד שני, NVMe נבנה מהיסוד כדי לתת מענה למגבלות של SATA וכדי לנצל באופן מלא את היכולות של אחסון פלאש NAND. פרוטוקול NVMe מתחבר ישירות למעבד דרך נתיבי PCIe, המציעים רוחב פס גבוה בהרבה והשהייה נמוכה משמעותית מממשקי SATA.

החיבור הישיר הזה בין התקן האחסון למעבד מאפשר לכונני NVMe לספק ביצועים מעולים בהרבה. בעוד SATA SSD יכול להגיע למהירויות של כ-600 MB/s, כונני SSD של NVMe מסוגלים להגיע למהירויות העולה על 3,000 MB/s (עם PCIe 3.0), ואפילו גבוה יותר עם כונני PCIe 4.0 חדשים יותר. זה בא לידי ביטוי בזמני אתחול מהירים יותר, העברת קבצים מהירות יותר ותגובתיות טובה יותר של המערכת באופן כללי.

החשיבות של NVMe עבור יישומים מודרניים

יתרונות הביצועים של כונני NVMe SSD הופכים אותם לחיוניים עבור יישומים הדורשים גישה למידע במהירות גבוהה, כגון עריכת וידאו, עיבוד תלת מימד, משחקים וניתוח מידע. עם NVMe, אנשי מקצוע בתחומים אלה יכולים לצפות לזמני טעינת המידע בצורה מהירה יותר ולפרודוקטיביות משופרת.

בנוסף לשימוש אישי, NVMe נכנס לשימוש נרחב בסביבות ארגוניות, במיוחד באחסון שרתים ותשתיות ענן. עם הגידול בנפחי המידע והצורך במהירויות עיבוד מהירות יותר, NVMe הפכה לבחירה המומלצת עבור ארגונים המעוניינים לייעל את פתרונות האחסון שלהם.

  1. הבנת תקלות SSD

בעוד שכונני SSD של NVMe מציעים ביצועים ואמינות מעולים, הם אינם חסינים לכשלים. למעשה, כונני SSD – כמו כל התקן אחסון – עלולים להיכשל ממגוון סיבות. הבנת הסיבות השונות לכישלון SSD היא המפתח לזיהוי הטכניקות והכלים הנכונים לשחזור.

סיבות נפוצות לכשלים ב-NVMe SSD

  1. בלאי: החיים הסופיים של זיכרון פלאש NAND

כשל ב-SSD ניתן לייחס בעיקר לתוחלת החיים המוגבלת של תאי זיכרון פלאש NAND. בכל פעם שנכתבים מידע ל-SSD, מספר קטן של תאי זיכרון מנוצל. עם הזמן, תאים אלה עלולים להתבלות, וכתוצאה מכך הדיסק קורב או לא עולה. תהליך זה מכונה בלאי כתיבה, והוא תוצאה טבעית של אופן פעולת זיכרון הפלאש NAND.

כונני NVMe SSD מודרניים משתמשים לרוב באלגוריתמים מתקדמים ל"פילוס" שחיקה שעוזרים להפיץ את הכתיבה באופן שווה על פני תאי הזיכרון, אך טכניקות אלו יכולות רק לעכב את הבלתי נמנע. לאחר מספר מסוים של מחזורי כתיבה/מחיקה בדרך כלל בטווח של 1,000 עד 3,000 מחזורים לתא, ה-SSD יתחיל להראות סימני כשל, שעלולים להתבטא כשגיאות קריאה/כתיבה או ביצועים פגומים ולאחר מכן אין אפשרות גישה למידע.

  1. תקלות חשמל או עליות מתח

עליות מתח בלתי צפויות, הפסקות או כיבוי עלולים לגרום נזק ל-NVMe SSD, במיוחד אם זה קורה במהלך פעולת כתיבה. כאשר החשמל אובד בפתאומיות בזמן שה-SSD כותב מידע, הקושחה הפנימית של הכונן ושלמות המידע עלולים להיפגע. זה יכול להוביל לשחיתות מידע, מחיצות לאיבוד, או אפילו נזק פיזי לשבב הבקר של הכונן.

כדי למזער סיכונים, ספקי כוח אל-פסק חיצוניים (UPS) או מגיני מתח חיוניים לשמירה על המידע.

  1. נזק פיזי וליקויי ייצור

כמו כל המכשירים האלקטרוניים, כונני SSD של NVMe רגישים לנזק פיזי. זה עלול להתרחש כתוצאה מהפלת המכשיר, טיפול לא נכון או חשיפה לטמפרטורות קיצוניות. בעוד שרכיבים פנימיים כמו שבבי NAND הם בדרך כלל חזקים, הבקרים, המחברים והמעגלים יכולים להיות שבירים. בקר פגום או PCB (Printed Circuit Board) עלול לגרום ל-SSD להפסיק להגיב או לא לתקשר עם המערכת המארחת.

סימנים ל-NVMe SSD כושל

אם ה-NVMe SSD שלכם קרס או לאל עולה, הוא עשוי להראות אחד או יותר מהתסמינים הבאים:

ביצועים מופחתים: אחד האינדיקטורים המוקדמים ביותר של SSD על סף כישלון הוא ירידה פתאומית בביצועים. אם כונן ה-NVMe שלך ​​איטי במידה ניכרת מהרגיל, ייתכן שהוא מתקשה לקרוא או לכתוב מידע. זה עלול לגרום לזמני אתחול ארוכים, יישומים איטיים והעברת קבצים איטית.

קריסות או שגיאות מערכת תכופות: סימן נוסף הוא קריסות מערכת תכופות או שגיאות מסך מוות כחול (BSOD), במיוחד בעת גישה לקבצים או לתוכניות המאוחסנות ב-SSD. קריסות אלו עשויות להעיד על גישה לקויה למידע הנגרמת על ידי כונן כושל.

חוסר נגישות למידע: במקרים מסוימים, ה-SSD עלול להפוך לבלתי נגיש לחלוטין. ייתכן שהכונן לא יזוהה על ידי המערכת, או שהוא עשוי להופיע כלא מוקצה. זה יכול להצביע על פגיעה בקושחה, נזק לטבלת המחיצות או בעיה פיזית בכונן.

פעולות קריאה/כתיבה לא עקביות: אתה עלול לחוות גישה לקבצים לסירוגין או לקבל שגיאות במהלך העברת קבצים. אם ה-SSD אינו מסוגל לקרוא או לכתוב באופן אמין מתאי האחסון, סביר להניח שהוא עומד בפני כישלון.

  1. מדוע שחזור NVMe SSD שונה

שחזור מידע מ-NVMe SSDs מציג אתגרים ייחודיים בהשוואה לכוננים קשיחים מסורתיים או אפילו SATA SSDs. פרוטוקול NVMe, על אף שהוא מספק מהירות ויעילות עצומים, מציג מספר מורכבויות בכל הנוגע לאבחון ושחזור מידע מכונן כושל.

תפקידו של פרוטוקול NVMe בשחזור

NVMe פועל בצורה שונה לחלוטין מזו של SATA SSDs, תוך שימוש בסט של פרוטוקולים שתוכננו במיוחד עבור העברות מידע עם אחזור נמוך ורוחב פס גבוה. שלא כמו SATA SSDs, המשתמשים בממשק פשוט לתקשורת בסיסית, NVMe SSDs מתקשרים דרך אפיק PCIe, שמתממשק ישירות עם ה-CPU, תוך עקיפת בקרי SATA מסורתיים. תקשורת ישירה זו מציעה מהירויות גבוהות יותר אך גם מציגה מורכבות נוספת בעת גישה למידע במקרה של כשל.

עבור מהנדסי שחזור, ההבדל הזה אומר שטכניקות שחזור SATA מסורתיות (כגון החלפת שבבים או קריאת NAND ישירות דרך בקרי SATA) לרוב אינן חלות על כונני NVMe. כלים מתקדמים שנועדו לתקשר עם פרוטוקולי NVMe נחוצים כדי לאחזר מידע ביעילות.

אתגרים בשחזור מכונני NVMe SSD

שחזור קושחה ובקר מורכבים: כונני SSD של NVMe מסתמכים על קושחה מתוחכמת לניהול המידע שלהם. אם הקושחה הזו פגומה או שהבקר נכשל, שחזור מידע יכול להיות הרבה יותר מאתגר בהשוואה לכוננים מבוססי SATA. שחזור ברמת קושחה דורש לעתים קרובות גישה לנתוני ה-NAND הגולמיים ויכולת לתקן או להחליף את הקושחה.

תכונות הצפנה ואבטחה: כונני SSD רבים של NVMe מגיעים עם הצפנה מבוססת חומרה לאבטחה נוספת. אמנם תכונה זו מועילה להגנה על מידע רגיש מאידך היא עלולה להקשות עוד יותר על השחזור במקרה של כשל. ללא מפתח הפענוח או אישורי גישה נאותים, שחזור מידע עשוי להיות בלתי אפשרי.

לכן ולמרות הכל אנו בחרת ריקברלי תמיד ממליתים לכם לגבות את המידע שלכם תמיד בשני מקומות.
במידה וקרס לכם הדיסק הקשיח אתם מוזמנים ליתור איתנו קשר על מנת שנוכל עזור לכם בשחזור מידע.

צור קשר עם מומחה שחזור

*משלוח חינם ללקוחות שאישרו את השחזור

אנחנו זמינים 24/7 לשיחת ייעוץ ב:077-2050000 או ב: 050-7400003

או